20-03-2011

Op deze zonovergoten zondag middag waren alle spelers van ons eerste elftal mooi op tijd in de kantine aanwezig. Na aankomst op Sportpark Uilendonck konden we meteen om gaan kleden. De wedstrijd gingen we sterk van start. De eerste 30 minuten domineerden we het spel. Een eerste grote kans voor ons kwam van Yann, maar die spatte helaas op de lat van het vijandelijk doel uiteen. Na nog een aantal onbenutte kansen van onze zijde gingen we toch met een goed gevoel naar de thee.

Na aanvang van de tweede helft leek het wel dat een aantal spelers nog met hun gedachten bij de thee zaten, want al in de eerste minuut van de tweede helft viel de onverdiende tegentreffer. Toch lieten we hierdoor ons hoofd niet hangen en dit resulteerde dan ook in de dik verdiende treffer van Danny: 1-1. Hierna kregen we weer wat lucht en werd er weer lekker gespeeld. In de 75e minuut kwam Yann na een erg mooie individuele actie van de rechter flank naar binnen en schoot de bal beheerst in de netten waardoor we eindelijk de voorsprong pakte. Zou het ons dan nu toch eens gaan lukken om 3 punten mee naar huis te nemen? Toch kon ook OVV na deze voorsprong aan voetballen toe komen en belegerde het doel van ons een paar keer. Deze kansen van de tegenstander werden door uitstekende reddingen van onze keeper, Dennis, gestopt. Ondanks de uitblinkende doelman kregen we in blessuretijd toch de (wederom) onverdiende tegentreffer: 2-2. Door het feit dat de reguliere speeltijd ondertussen voorbij was en we nu nog de gelijkmaker te verduren kregen, zorgde voor een flinke domper. Maar ondanks dat bleven we wel hopen op de eerste 3 punten van het seizoen. Na een mooi uitgespeelde aanval langs de zijlijn via Sander en Emme, kreeg Yann net in het strafschopgebied de bal in de voet maar schoot helaas hoog over het doel... In een slotoffensief van onze zijde kwam toch de dikverdiende overwinning. Na een aanval vanaf onze helft nam de ingevallen spits, Martijn Prinssen, de bal knap aan in het 16 meter gebied waar hij goed aflegde op Gijs die zich vrij voor de goal wist te zetten. Gijs, die een goede wedstrijd speelde, maakte hierop de goal van zijn leven! Met z'n rechter chocolade been krulde hij de bal achter de doelman van OVV die zowat vastgenageld leek te staan, een wondergoal! De scheids floot vrijwel direct na de aftrap af, dat mocht ook wel na een dikke 95 minuten gespeeld te hebben. Na deze dikverdiende overwinning op een ook nog eens zonovergoten zondagmiddag, smaakte de Boykes het bier bijzonder goed. De eerste overwinning van het seizoen is dan toch waargemaakt!