31-01-2016 – Waspik –

Vandaag op het programma de wedstrijd tegen Rijen 3, vooraf bestempeld als een erg lastige wedstrijd. De ploeg draait al het hele seizoen bovenin mee, en is nu ook lijstaanvoerder. Met een doelsaldo van 50 doelpunten voor en 18 tegen, een erg makkelijk scorende ploeg. Kortom we weten wat ons te doen staat. Mede door enkele langdurige blessures en ziekte is het weer sprokkelen om aan voldoende spelers te komen. Gelukkig zijn enkele spelers van het tweede bereid om mee te doen en kunnen we de wedstrijd aanvangen met 3 bankspelers. In de basis elf starten vandaag Maurice Heijnen; Fons Verharen (C), Michael Heijnen, Danny Kanters; Richard Leemans, Davey Laros, Wesley Martens, Martijn Prinsen, Rocney van Rijsewijk; Tommy Elissen, Raymond Heijnen. Op de bank starten Mike van de Mosselaar, Peter de Waard, Melvin Smits.

The White Boys begint erg lekker aan deze wedstrijd en zit meteen lekker in de wedstrijd erg word redelijk gevoetbald en veel duels worden gewonnen. Het eerste half uur is er niet veel van te zien dat dit de koploper is. Er worden leuke combinaties gemaakt en weten enkele keren goed voor de goal te komen. Zeker zonde dat we hier niet een goaltje mee kunnen pikken. Na ongeveer een half uur gespeeld te hebben moet Martijn Prinsen de wedstrijd verlaten met een hamstring blessure, invaller Mike van de Mosselaar neemt zijn positie op het middenveld over. Tegen het einde van de eerste helft weet Rijen enkele keren gevaarlijk te worden, maar al met al doen we ons zelf te kort met een 0-0 ruststand. Zonde er had deze helft meer ingezeten, enkele goed reddingen van de keeper van Rijen stond dit echter in de weg.

Na de thee komen we sterk uit de startblokken, het veldspel word iets minder maar weten nog wel gevaarlijk te worden. Met als hoogtepunt een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel in de 55e minuut. Rijen begint echter aan te dringen, komt beter in de wedstrijd. Ze worden gevaarlijker en komen een paar keer voor de keeper Maurice weet nog enkele keren goed redding te brengen. Maar in de 70e minuut gebeurd dan ook waar we bang voor waren, de 0-1. We kunnen minder duels aan gaan omdat we conditioneel er redelijk doorheen zitten. Ook laten we in de omschakeling steken vallen en lopen dan ook binnen 14 minuten tegen 4 tegendoelpunten aan. Erg jammer omdat we kijkend naar de eerste helft onszelf te kort gedaan hebben. Laat in de tweede helft maken ook Melvin Smits en Peter de Waard nog een invalbeurt en komen 10 minuten voor tijd het veld in voor Tommy Elissen en Raymond Heijnen.

Uiteindelijk wel een nederlaag die enigszins was verwacht, alleen terugkijkend op de wedstrijd hebben we toch goede kansjes gehad. Jammer dat we deze niet konden verzilveren. Nog even een woord van dank aan de speler die ons team wilde completeren en met name Richard Leemans welke een uitstekend debuut in de basis kende. Nu op naar 14 februari thuis tegen Right’ Oh waartegen we nog iets recht te zetten hebben van de aller eerste wedstrijd.