The White Boys 1 – Right ‘Oh 4; 5-3

Waspik - 28-03-2016 –

Na de goede overwinning van vorige week tegen de dorpsgenoot, vandaag weer een belangrijke wedstrijd tegen Right ‘oh. Op dit moment 1 puntje onder ons met wel een wedstrijd meer gespeeld. Een wedstrijd om de om de 7e en 8e plaats in de competitie op dit moment. We zijn weer bijna compleet hebben maar 1 afmelding, en kunnen met 13 fitte spelers beginnen. Vandaag starten we met: Raymond Heijnen; Danny Kanters; Michael Heijnen, Merijn Veraart; Rocney van Rijsewijk, Wesley Martens, Diego Jolie, Martijn Prinsen ©; Davey Laros, Tommie Elesen, Melvin Smits.

alt

Na de vorige wedstrijd tegen Right ‘Oh weten dat we tegen deze tegenstander altijd scherp moeten zijn en dat ze een makkelijk scorende voorhoede hebben. Gelukkig zitten we de afgelopen weken beter in de wedstrijden als de weken daarvoor. En we beginnen dan ook goed aan de wedstrijd, met in de 12e minuut een goede aanval vanuit de linkerkant met een assist van Martijn Prinsen op Tommie Elesen en hij de 1-0 op het bord zet. Right ‘Oh word zelf ook gevaarlijk met een goede kans in de 18e minuut waarop Raymond Heijnen een goed antwoord heeft.  We blijven goed voetballen en ook kansen creeren met in de 23e minuut nog een goede kans voor Davey Laros en in de 27e minuut een kopbal van Jaimy de Rooij in de handen van de keeper. Kort daarna is het wel raak met een goede voorzet van Melvin Smits, kan Tommie Elesen aantekenen voor de 2e van de middag. En zet hiermee tevens de ruststand op het bord.

Toch wel lekker om met 2-0 te gaan rusten. In de 56e minuut word de voorsprong verder uitgebereid door Davey Laros, en prikt de derde van de middag binnen. We vallen wat terug daarna en lopen al snel tegen de 3-1 aan een kleine domper maar blijven gelukkig wel voetballen en vallen niet terug in het slechte spel van de weken na de winterstop. Na een goede aanval via links komt de bal bij Diego Jolie en deze word in z’n rug gelopen, penalty. Diego Jolie gaat er zelf achterstaan en schiet beheerste de 4-1 binnen. Het word nog wel even spannend als Right ‘Oh een kwartier voor tijd de 4-2 binnen schiet en 7 minuten voor tijd uit een penalty de 4-3 maakt. Spannend laatste kwartiertje, gelukkig krijgen we 2 minuten voor tijd een vrije trap rond de 16 meter. Een harde knal van Diego Jolie over de grond treft doel en geeft iets meer lucht in de laatste minuten. Het blijft bij een eindstand van 5-3. Hierdoor word de afstand met Right ‘Oh nu 4 punten. Door het gelijke spel vandaag van TSC-Dongen (1-1) komen de plaatsten 3,4,5 en 6 weer in zicht en kunnen we weer naar boven kijken. Volgende week zondag spelen we om 10.00uur uit tegen Sc ’t Zand, wederom een belangrijke wedstrijd om mee te blijven spelen om de plaatsten 3 en 4.