Sc ‘t Zand 5 – The White Boys 1; 0-6

Tilburg - 03-04-2016 –

Vroeg uit de veren vandaag voor wederom een belangrijke wedstrijd tegen sc ’t Zand. De wedstrijd wordt gespeeld om 10 uur en dat betekend dus om half 9 aanwezig. Eerst een gesprek en wedstrijdbespreking. Enkele voorvalletjes de afgelopen weken moeten even worden uitgesproken en daarna alle koppies richting deze belangrijke pot. Sc het Zand staat 4 punten boven ons, met een verlies wordt dit 7 en een overwinning 1. Een zogenaamde 6 punten westrijd zeker met in het achterhoofd hoe we eerder dit seizoen met 1-5 zijn afgedroogd. We zitten krap in de bezetting vandaag maar met 12 man nog genoeg om te starten. We beginnen met: Raymond Heijnen; Danny Kanters, Michael Heijnen, Fons Verharen ©; Rocney van Rijsewijk, Wesley Martens, Diego Jolie, Martijn Prinsen; Davey Laros, Tommie Elesen, Melvin Smits. Op de bank begint Merijn Veraart deze moest nog even zijn tas thuis ophalen.

alt

Zoals de afgelopen weken weten we vandaag ook weer sterk aan de wedstrijd te beginnen. We weten dan ook vanaf de aftrap druk te zetten op hun verdediging, we creeren hierdoor direct enkele gevaarlijk kansen met een goal van Melvin Smits welke afgekeurd word wegens buitenspel. Hierna volgt wel een goal in de 3e min, 0-1 van Melvin Smits. Na de goal blijven we druk zetten en goed aanvallen opzetten met in de 5e min nog een goede kans voor Tommie Elesen maar deze word gered door de keeper. Sc ’t Zand word sterker en begint leuke kansen op de zetten wat resulteert in een schot op de paal. Na een half uur spelen krijgen we weer meer grip op de wedstrijd en worden we gevaarlijk over de linkerkant met Melvin Smits welke enkele goede voorzetten afleverdt. Deze wordt door Davey Laros net naast geschoten. In de 40e minuut een goede steekbal van Diego jolie die  Martijn Prinsen alleen voor de keeper zet. Helaas een goede redding. In de 45e minuut is het wel raak, wederom een goede steekbal van Diego Jolie dit maal op Melvin Smits en deze tikt de 0-2 binnen vlak voor de rust. Zo gaan we lekker de rust in.

Na de thee komt Sc ’t Zand sterk uit de startblokken en weet ons direct onder druk te zetten. Hier weten we goed onderuit te voetballen en zet Melvin Smits met een mooi lobje over de verdediging Tommie Elesen voor de goal en deze volleert de bal achter de keeper, 0-3 in de 49e min. Nu is de wedstrijd wel gespeeld. Zeker als Davey Laros even wakker wordt in de 75e minuut en binnen 7 minuten een loepzuivere hattrick op het bord zet. Met scores en in 75e minuut, de 78e min, en de 82e minuut hij zelf zorgt voor de 0-6 eindstand. Niet verwachte eindstand mogen we wel zeggen, maar wel een erg belangrijke hierdoor stijgen we naar de 6e plaats op de ranglijst met nog maar 5 punten achterstand op de nummer 3, met nog wel een wedstrijd minder gespeeld. Alle mogelijkheden om de komende weken de stijgende lijn door te zetten!!! Vooral komende zondag (10-04-2016) met om 14.00 uur de thuis wedstrijd tegen TSV Gudok welke nu op een 12e en laatste plaats staan. Echter wel belangrijk om ze natuurlijk niet te onderschatten.